Skötselråd för dina glasytor i badrummet

Då man precis är klar med sin badrumsrenovering så är det viktigt att man verkligen tar hand om materialet man har valt att sätta in så man får en ihållande känsla av sig badrumsrenovering. När det kommer till dina glasytor så finns det en del att titta på i hur man bäst tar hand om det och det ska vi titta på här.

Duschglas och glasytor
Har man använt sig av glas i sin badrumsrenovering så ska man veta att glas är inte som man kan tro ett hårt material om man jämför med andra. Om man tittar noga på glas och kanske till och med ibland använder sig av ett microskåp så ser man ganska så tydligt att glaset innehåller massvis med porer. Där i kommer det efter din badrumsrenovering att samlas massor av smuts och skräp som du måste ta bort för att hålla det fint. Vissa människor kommer efter sin badrumsrenovering att få kalk och speciellt i ett område där vattnet kanske innehåller mycket kalk naturligt.

Så som du undviker kalkavlagringarna efter din badrumsrenovering är genom att du har en fönsterskrapa ståendes i badrummet hela tiden som du innan du går ur duschen drar med på glasväggen. På det sättet får du effektivt bort vattnet och får du bort vattnet så snabbt som möjligt så kommer du också att undvika kalkavlagringar.

När du efter din badrumsrenovering vill ta bort smutsen och likande som kommer fastna på glaset så rekommenderar vi att du köper dig ett rengöringsmedel som är avsett för just glas. Det gör att det kommer hållas rent och snyggt hela tiden utan att det börjar se äckligt ut som glas tenderar att göra om man inte underhåller det.

Om du funderar efter din badrumsrenovering att sköta din duschvägg med frätande medel eller slipmaterial så tänk på att det är stor risk att du istället för att rengöra bara förstör materialet istället. Glas och metall är känsligt för repor och till exempel medel med syra i och svampar med hårda slipytor kan förstöra glaset så att man ser att det är små små repor över hela ytan. När du köper rengöringsmaterial till ditt badrum efter din badrumsrenovering så läs på förpackningarna så att man verkligen kan använda medlet till ändamålet.

För dig som valt frostade glas i din badrumsrenovering eller glas som innehåller mönster så krävs det att man är extra försiktig då dessa material är väldigt känsliga för syror och slipmaterial. Så att till exempel använda stålull på dessa är inte att rekommendera.