Flyttips för en enkel flytt 

Att flytta tar tid och är arbetskrävande, vilket innebär att planering och framförhållning är A och O. Det är viktigt att tänka ut hur flytten sker på bästa möjliga sätt för att flyttdagen ska vara så smärtfri som möjligt. Trots det är det viktigt att komma ihåg att saker och ting inte alltid går som det ska . 

Skaffa flyttlådor av hög kvalité 

Oavsett om du väljer att låna flyttlådor av en flyttfirma eller att köpa in kartonger själv är det viktigt att de är av hög kvalité. Slarva inte med flyttlådorna, då du knappast vill behöva hantera att de brister under flytten. Använd flyttlådor som tål tung vikt och har rejäla handtag på sidorna. De ska även vara enkla att försluta för att enkelt och smidigt kunna packa dem i flyttbilen. När du packar flyttlådorna kan du göra dig själv och de som hjälper dig flytta en stor tjänst genom att märka upp dem. 

Packa rätt 

Hur du packar dina flyttlådor kan påverka hur bra flytten går. Självklart vill du i största möjliga mån undvika att dina saker går sönder, samtidigt som packningen ska vara så effektiv som möjligt. För att lådorna inte ska bli för tunga är det bra att packa dem till hälften av tunga föremål, som exempelvis böcker, och fylla resten av flyttkartongerna med lättare saker så som kuddar. Ditt porslin kan skyddas genom att slås in i papper och sedan placeras på högkant i flyttkartongen. När du packar porslin och glas är det viktigt att fylla ut allt tomrum i kartongerna så saker inte åker runt och går sönder under transporten. För att skydda elektronik ska allt kopplas ur och sladdar ska rullas ihop. Markera gärna upp sladdarna för att hålla koll på var allt hör hemma. 

Packa i sopsäckar 

Som ett alternativ till kartonger kan mjuka saker transporteras i sopsäckar. Det blir lätt att hantera och transportera. På så sätt kan du skydda dina tyger, kuddar och kläder från att bli smutsiga under flytten. Se till att använda rejäla sopsäckar som är slitstarka så de inte går sönder under transporten. 

Noggrannhet är nyckeln 

Nyckeln till en lyckad flytt är planering och noggrannhet. Packa noggrant och skydda dina ägodelar ordentligt. Använd bra material och märk upp allting allt eftersom för att underlätta flytten. Att alla kartonger är likadana kan även underlätta flytten något enormt eftersom de blir lättare att stapla på varandra. 

Viktiga saker att tänka på 

  • Stora speglar, tavlor och kristallkronor kan gärna lämnas på sin plats tills det är dags att packa in i flyttbilen. De får säkerligen inte plats i kartonger och kommer därför bara vara i vägen. 
  • Skruva bort alla glödlampor ur lamporna innan de transporteras. 
  • Bunta ihop gardinstänger för lätt transport. 
  • Rulla ihop mattor. 
  • Transportera krukväxter i öppna kartonger. 
  • Töm skåp och byråer från saker innan de transporteras.