Bra att veta om flyttfirmor 

Visst är det spännande att flytta, men det innebär samtidigt en hel del planering och arbete som kan vara utmanande. För att förenkla processen väljer många att anlita en flyttfirma vid flytt vilket kan innebära en helhetslösning (packning, städning och flytt av lådor och möbler) eller en vanlig transport av bohag. Flyttfirmor erbjuder inte bara flytthjälp för privatpersoner utan även för företag. Företagsflytt kan vara tungt och krävande men en professionell flyttfirma kan göra det hela smidigt och enkelt. 

 

Kostnaden för att anlita en flyttfirma 

Precis som med allt annat varierar kostnaden för att anlita en flyttfirma för flytthjälp i stockholm. Dels har det att göra med hur mycket som ska flyttas, hur lång distans transporten gäller och vilken service du beställt. En del flyttfirmor erbjuder ett fast pris för flytten medan andra vill ha betalt per timme. Det hela beror på vilken överenskommelse du gör med den flyttfirma du valt att anlita. Som kund är det därför viktigt att ta in offerter från olika flyttfirmor innan du bestämmer dig. En rekommendation från Konsumentverket är att försöka få ett fast pris från en flyttfirma där allt gällande flytten är inberäknat i pengar. När en flyttfirma ger dig ett ungefärligt pris får slutkostnaden inte överstiga femton procent av det ungefärliga priset (om inte avtalet säger annat) som firman angivit. Kom ihåg att det måste vara skriftligt. 

 

Vad ingår i priset? 

Försäkra dig om vad som ingår i priset innan du anlitar en flyttfirma. Ju mer information du ger flyttfirman om vad som ska fraktas, vilken tidsram som gäller, om dyrbara möbler eller antikviteter ingår (som kräver stor varsamhet och eventuell högre försäkring), storleken på bohaget plus transportsträckan. Desto mer korrekt information du ger flyttfirman desto bättre kommer flytten att bli både för dig som kund och för flyttfirman.