3 praktiska flytt tips

Det ska packas och rensas, städas och sorteras! Inför en flytt är det en hel del saker som du måste hinna med. Att sedan behöva tänka på att boka flyttbil eller flyttstädning är inte heller det allra roligaste. Inför en flytt kan det därför vara bra att ha några konkreta tips som gör hela processen lättare.

De allra flesta tycker att det är roligt att flytta. Åtminstone är det kul att börja om på nytt i en ny bostad, få packa upp sina saker i sitt nya hem och utforska nya områden. Själva flytten i sig är dock inte lika underhållande och i de flesta fall upplever många en stor stress. I de allra flesta fall brukar en flytt dock alltid gå bra, oavsett om du har valt att anlita en flyttfirma som flyttfirmaigöteborg.se eller om du ska utföra jobbet på egen hand med hjälp av familjemedlemmar och vänner.

Praktiska tips inför din flytt
Vi rekommenderar att du är ute i god tid när du ska flytta. Redan när flytten är ett faktum är det dags att börja planera magasinering göteborg och få fart på saker. Till en början kommer du naturligtvis inte kunna packa ner hela ditt bohag, men du kan fortfarande göra en hel del som minskar stressen på flyttdagen.

1. Börja i tid

Ett vanligt misstag är att börja alldeles för sent med packningen. När du lägger ner saker i lådorna kommer du ganska snabbt inse att det inte bara är flyttkartonger du behöver. Många av dina saker vill du säkerligen bli av med och behöver ta till återvinningen. Andra vill du sälja vidare och vissa kan skänkas bort. Börja i god tid med att rensa ut, så slipper du dessutom köpa fler kartonger än du verkligen behöver.

2. Ordna med abonnemang

Långt innan det väl är dags att flytta kan du ta tag i alla administrativa uppgifter som en flytt innebär. Säg upp sådant som du inte vill ha med dig till nya bostaden och flytta över annat. Kontrollera om du kan behålla elnätet eller om du behöver byta till ett nytt. Gör adressändringen så du har det klart och använd gärna eftersändning för säkerhetsskull.

3. Kom ihåg flyttstädningen

Även om ditt hem till synes ser rent ut kan du få dig en smärre chock när det väl är tömt på föremål. En flyttstädning kan ta flera dagar att bli klar med om det vill sig illa. Här kan du med fördel boka in en städfirma som gör arbetet åt dig, men naturligtvis går det även bra att göra det själv. Precis som med packningen är det bra att börja långt innan, men städning är samtidigt en “färskvara” och damm kan snabbt täcka ytorna igen. Stängda skåp och lådor kan dock, med fördel, städas ur tidigt.

 

Continue Reading →

Områden inom snickeri som du bör känna till

Om du funderar på en karriär inom snickeri finns det några grundläggande saker du bör känna till. I den här texten tar vi upp sex områden inom snickeri som är viktiga att känna till. Efter att ha läst den här texten kommer du att ha en bättre förståelse för snickeri och vad som krävs för att bli en framgångsrik snickare.

 1. Träbearbetningsverktyg och material

Om du vill bli snickare måste du känna till en mängd olika träbearbetningsverktyg och material. Från sågar och hammare till skruvar och spikar, du kommer att använda en mängd olika verktyg dagligen. Dessutom är det viktigt att förstå olika träslag och hur man väljer rätt träslag för varje projekt. Har man inte koll på det här så kan resultatet inte bli det bästa. Därför är det väldigt bra att man känner till mycket av de olika verktygen och materialen så man få det bästa resultatet.

 1. Konstruktionsplaner och ritningar

Innan ett byggprojekt påbörjas måste snickare gå igenom byggplaner eller ritningar för ett nytt badrum. Detta steg är avgörande för att kunna se till att projektet slutförs korrekt och i enlighet med koden. Ritningar är en viktigt del inom snickeri eftersom du ska kunna följa dem så att allt blir korrekt.

 1. Inramning

En av de viktigaste aspekterna av snickeriet är inramning. Ramverk är processen för att skapa den grundläggande strukturen för en byggnad eller ett hem. Detta omfattar installation av väggar, golv, tak och tak.

 1. Grov VVS- och elarbeten

Snickare ansvarar också för grov VVS- och elarbeten. Detta innebär att dra rör och ledningar genom stommen för rör- och elsystem kan komma som uppgift men det är inte så invecklat eftersom det finns utbildade VVS experter som fixar det svårare jobbet.

 1. Slutarbete

När stommen är klar går snickarna över till slutarbetet. Detta innebär att man installerar dörrar, lister, skåp, bänkskivor och andra arkitektoniska detaljer. I det här momentet så krävs det tålamod eftersom det kan kräva mer koncentration än de andra momenten.

 1. Säkerhet

Sist men inte minst är säkerheten en viktig aspekt inom snickeri. Snickare arbetar dagligen med elverktyg och tungt material, så det är viktigt att alltid följa säkerhetsprotokollen för att undvika olyckor och skador.

Slutsats

Som du kan se finns det många olika aspekter av snickeri som är viktiga att känna till om du vill bli en framgångsrik snickare. Från att förstå byggplaner till att kunna bygga in ramar på rätt sätt och välja rätt material, för att vara snickare krävs kunskap inom många olika områden. Men om du är villig att lägga ner tid och kraft på att lära dig allt som finns att veta om snickeri kan du få en framgångsrik karriär inom detta område!

Continue Reading →

Tips inför samarbete med flyttfirma 

När det kommer till att flytta är det många parametrar som ska gå ihop. Om du dessutom väljer att anlita en flyttfirma får du räkna med att den processen tar sin tid också. Förutom att det är viktigt att kontrollera sin flyttfirma noggrant och säkerställa att de är ett pålitligt företag är det viktigt att vara tydlig under arbetets gång. 

Avtal för att slippa konflikter 

Oavsett hur långt du ska flytta eller hur stort bohag du har ska du alltid skriva avtal med din flyttfirma. Avtalet kan hjälpa dig i en mängd olika situationer och framförallt förhindra konflikter och missförstånd. Om det uppstår några tveksamheter eller konflikter under flytten kan du hänvisa till avtalet för att bevisa vad ni kommit överens med. För att undvika att kostnaderna springer iväg är det bäst att anlita en flyttfirma på fast pris, alternativt löpande pris med ett tak. Se även till att alla oförutsägbara händelser står nedskrivna i avtalet med en beskrivning hur de ska hanteras. Det blir ditt skydd mot att pengarna springer iväg allt för mycket. 

Var transparent med din flyttfirma 

Ett annat knep du kan använda dig av för att undvika konflikter och att kostnaderna springer iväg är att vara så tydlig och transparent med din flyttfirma, stockholmsflyttfirma, som möjligt, redan från början. Berätta vad som ska flyttas och om du har några otympliga och svårflyttade ägodelar. Det kan nämligen leda till extra kostnader. Om du inte är tydlig med detta från början kan det leda till extra kostnader. 

Dokumentera skador under flytten 

Ibland händer olyckan, även fast du anlitar ett etablerat och seriöst flyttföretag. Om några skador uppkommer på ditt bohag under flytten ska du dokumentera det på en gång. Reklamera sedan eventuella skador till flyttfirman så du blir ersatt. Att din flyttfirma är försäkrad är grundläggande för att få snabb och smidig ersättning vid skada på ditt bohag. 

Betala efter slutförd flytt 

Gå aldrig med på att betala din flyttfirma förens flytten är slutförd. Gå inte heller med på att betala kontakt om flyttfirman inte accepterar några andra betalningsmöjligheter. Det är varningstecken som indikerar på att de inte verkar helt lagligt. Efter flytten är klar bör du kontrollera alla dina ägodelar, dokumentera eventuella skador och därefter betala först när allt är klart. Om du upptäckt någon skada bör du kräva att skadan dokumenteras och att du blir ersatt innan du betalar in den sista fakturan. 

Continue Reading →

Flyttips för en enkel flytt 

Att flytta tar tid och är arbetskrävande, vilket innebär att planering och framförhållning är A och O. Det är viktigt att tänka ut hur flytten sker på bästa möjliga sätt för att flyttdagen ska vara så smärtfri som möjligt. Trots det är det viktigt att komma ihåg att saker och ting inte alltid går som det ska . 

Skaffa flyttlådor av hög kvalité 

Oavsett om du väljer att låna flyttlådor av en flyttfirma eller att köpa in kartonger själv är det viktigt att de är av hög kvalité. Slarva inte med flyttlådorna, då du knappast vill behöva hantera att de brister under flytten. Använd flyttlådor som tål tung vikt och har rejäla handtag på sidorna. De ska även vara enkla att försluta för att enkelt och smidigt kunna packa dem i flyttbilen. När du packar flyttlådorna kan du göra dig själv och de som hjälper dig flytta en stor tjänst genom att märka upp dem. 

Packa rätt 

Hur du packar dina flyttlådor kan påverka hur bra flytten går. Självklart vill du i största möjliga mån undvika att dina saker går sönder, samtidigt som packningen ska vara så effektiv som möjligt. För att lådorna inte ska bli för tunga är det bra att packa dem till hälften av tunga föremål, som exempelvis böcker, och fylla resten av flyttkartongerna med lättare saker så som kuddar. Ditt porslin kan skyddas genom att slås in i papper och sedan placeras på högkant i flyttkartongen. När du packar porslin och glas är det viktigt att fylla ut allt tomrum i kartongerna så saker inte åker runt och går sönder under transporten. För att skydda elektronik ska allt kopplas ur och sladdar ska rullas ihop. Markera gärna upp sladdarna för att hålla koll på var allt hör hemma. 

Packa i sopsäckar 

Som ett alternativ till kartonger kan mjuka saker transporteras i sopsäckar. Det blir lätt att hantera och transportera. På så sätt kan du skydda dina tyger, kuddar och kläder från att bli smutsiga under flytten. Se till att använda rejäla sopsäckar som är slitstarka så de inte går sönder under transporten. 

Noggrannhet är nyckeln 

Nyckeln till en lyckad flytt är planering och noggrannhet. Packa noggrant och skydda dina ägodelar ordentligt. Använd bra material och märk upp allting allt eftersom för att underlätta flytten. Att alla kartonger är likadana kan även underlätta flytten något enormt eftersom de blir lättare att stapla på varandra. 

Viktiga saker att tänka på 

 • Stora speglar, tavlor och kristallkronor kan gärna lämnas på sin plats tills det är dags att packa in i flyttbilen. De får säkerligen inte plats i kartonger och kommer därför bara vara i vägen. 
 • Skruva bort alla glödlampor ur lamporna innan de transporteras. 
 • Bunta ihop gardinstänger för lätt transport. 
 • Rulla ihop mattor. 
 • Transportera krukväxter i öppna kartonger. 
 • Töm skåp och byråer från saker innan de transporteras. 

Continue Reading →

Bohag 2010 och försäkringar 

Flyttbranschen och konsumentverket har arbetat fram allmänna regler och bestämmelser för flytt av bohag. Att anlita en flyttfirma som är ansluten till Bohag 2010 ger betydligt större säkerhet för dig som kund och garanterar att flyttfirman är professionell och seriös. 

När du anlitar en flyttfirma är det viktigt att se till att firman har en försäkring som kommer att kunna täcka eventuella skador som uppstått under flytten av ditt bohag. En flyttfirma bör ha yrkestrafiktillstånd (från Transportstyrelsen) annars kan det vara så illa att flyttfirmans försäkring inte gäller vid exempelvis en trafikolycka. Det är viktigt att en flyttfirma kan försäkra all din egendom vid en flytt. 

 

Marknadsvärde 

När det gäller försäkringar existerar inte affektionsvärde utan om något går sönder gäller endast dagens marknadsvärde. Om exempelvis en soffa totalförstörs under en flytt kommer försäkringen att täcka en liknande soffa på andrahandsmarknaden. Nyinköpt egendom kan dock ge högre ersättning som baseras på inköpspriset. Ibland kan oenighet uppstå mellan kund och flyttfirma där kunden anser att firman varit oaktsam medan flyttfirman säger att möblerna redan var skadade. Därför är det rekommenderat när du fraktar dyrbara möbler eller elektronik att se till att dokumentera deras skick (exempelvis genom foton) innan flytten. Det finns även möjlighet gå vidare med ett klagomål till Allmänna Reklamationsnämnden för att få en oberoende granskning. 

 

Avtal och ångerrätt 

Som vanligt med avtal behöver du läsa igenom det ordentligt innan du skriver under. Titta gärna på hur lång tid flyttfirman ger dig för att inkomma med eventuella klagomål. Var noga med att gå igenom ditt fraktade bohag innan tiden löper ut. Man kan säga att upp till 7 dagar är skäligt medan 24 timmar inte är acceptabelt. 

 

Ångerrätt gäller inte för flyttjänster men det brukar finna möjlighet att avbeställa tjänsten utan kostnad. Avbeställning måste dock ske senast femton dagar före flytt annars kommer du att bli ersättningsskyldig för en avbokning som inte skett i tid. 

Continue Reading →

Bra att veta om flyttfirmor 

Visst är det spännande att flytta, men det innebär samtidigt en hel del planering och arbete som kan vara utmanande. För att förenkla processen väljer många att anlita en flyttfirma vid flytt vilket kan innebära en helhetslösning (packning, städning och flytt av lådor och möbler) eller en vanlig transport av bohag. Flyttfirmor erbjuder inte bara flytthjälp för privatpersoner utan även för företag. Företagsflytt kan vara tungt och krävande men en professionell flyttfirma kan göra det hela smidigt och enkelt. 

 

Kostnaden för att anlita en flyttfirma 

Precis som med allt annat varierar kostnaden för att anlita en flyttfirma för flytthjälp i stockholm. Dels har det att göra med hur mycket som ska flyttas, hur lång distans transporten gäller och vilken service du beställt. En del flyttfirmor erbjuder ett fast pris för flytten medan andra vill ha betalt per timme. Det hela beror på vilken överenskommelse du gör med den flyttfirma du valt att anlita. Som kund är det därför viktigt att ta in offerter från olika flyttfirmor innan du bestämmer dig. En rekommendation från Konsumentverket är att försöka få ett fast pris från en flyttfirma där allt gällande flytten är inberäknat i pengar. När en flyttfirma ger dig ett ungefärligt pris får slutkostnaden inte överstiga femton procent av det ungefärliga priset (om inte avtalet säger annat) som firman angivit. Kom ihåg att det måste vara skriftligt. 

 

Vad ingår i priset? 

Försäkra dig om vad som ingår i priset innan du anlitar en flyttfirma. Ju mer information du ger flyttfirman om vad som ska fraktas, vilken tidsram som gäller, om dyrbara möbler eller antikviteter ingår (som kräver stor varsamhet och eventuell högre försäkring), storleken på bohaget plus transportsträckan. Desto mer korrekt information du ger flyttfirman desto bättre kommer flytten att bli både för dig som kund och för flyttfirman. 

 

Continue Reading →

Jämför offerter och titta på recensioner

I detta steg är det dags att begära in offerter från de flyttfirmor som är inkluderade i jämförelsen för flytthjälp stockholm. Lägg offerterna bredvid varandra och se över varje detalj för att göra en så rättvis bedömning som möjligt. Stirra dig inte blind på totalpriset utan titta även på vad som inkluderas i offerten. Olika firmor kan fungera på olika sätt och därmed kan deras offerter se olika ut. Ett tecken på en seriös flyttfirma är att de är transparenta och öppna med sina priser och tjänster. Magasinering av möbler | FlyttfirmaOm du har en känsla av att en av firmorna försöker dölja något är det därmed bra att hålla god uppsikt över detta. Se även till att firmorna är försäkrade och att denna försäkring täcker eventuella skador som kan uppkomma på ditt bohag. Det är ett sätt för att kan skydda dig själv och dina ägodelar ifall olyckan skulle vara framme eller någonting skulle hända under transporten. I denna process kan du även titta på recensioner på internet för att få en bild av hur tidigare kunder upplevt servicen. Därmed kan du få en så bred bild som möjligt över vad du kan förvänta dig för kostnad för flyttfirma i bålsta och därmed ta ett välgrundat beslut vad gäller val av flyttfirma stockholm.

Continue Reading →

Jakten efter bästa möjliga flyttfirma

Jakten på den bästa flyttfirman kan vara tidskrävande och ansträngande. Det finns ett stort utbud av flyttfirmor runt om i Sverige, framförallt runt omkring storstäderna. Därmed är det lätt hänt att anlita första bästa firma efter en snabb sökning. Trots att detta tillvägagångssätt kan gå vägen, kan det även medföra en hel del risker. Stora flyttfirmor som lägger ner mycket pengar på marknadsföring och därmed är lätta att hitta på internet tenderar att vara professionella aktörer och trygga och säkra alternativ. Tyvärr finns det undantag från detta och därmed är det alltid en risk att anlita en flyttfirma utan att göra någon egen research först. Eftersom det kostar en del pengar att anlita en flyttfirma är det ett beslut som bör tas välgrundat. För att kunna ta ett välgrundat beslut behöver du som letar efter en flyttfirma ta god tid på dig och samla all relevant information innan du tar ett beslut.

 

Jämför olika alternativ

För att göra en rättvis bedömning och jämförelse av flyttfirmor behöver du i första hand fastställa vilken service du efterfrågar. Fastställ vilka delar av flytten du vill och behöver få hjälp med och utgå från det. Sedan är det bra att samla ett fåtal flyttfirmor stockholm som verkar seriösa och verkar i din hemkommun. När du hittat några aktörer är det dags att ställa dessa mot varandra för att skapa dig en uppfattning om vilken som passar dina behov bäst. Genom att jämföra flera firmor kan du även lättare upptäcka om något är mysko med någon av aktörerna. Exempelvis kanske en firmas priser är betydligt mycket lägre eller högre än konkurrenterna. Detta kan vara ett varningstecken som är bra att ta hänsyn till. Det billigaste alternativet är inte alltid det bästa då väldigt billiga priser kan vara ett varningstecken på att företaget inte är seriösa. I jämförelsen kan du först och främst titta på de ytliga faktorer som finns att tillgå på vardera flyttfirmas hemsida. Titta på erfarenhet, kunskapsnivå, kundservice och hur anlitningsprocessen för kontorsflytt stockholm går till. Se till att utesluta firmor som inte erbjuder sina kunder en kostnadsfri offert. Idag är det väl etablerat och en norm att flyttfirmor erbjuder kostnadsfria offerter till sina kunder, utan att det ställer några som helst krav på dig som kund. Förvänta dig därför ingenting annat om du vill anlita en seriös firma.

 

Continue Reading →

4 tillfällen att använda RUT-avdraget

Många gånger kan det kännas dyrt och onödigt att anlita företag för att få hjälp med olika typer av hushållsarbeten och andra tunga sysslor. Det är dock bra att veta att man får många saker har rätt att utnyttja RUT-avdraget och att det då i slutändan lite alls blir så dyrt om man först räknat med.

Många väljer att anlita en flyttfirma när det är dags att flytta och använder sig då av avdraget men det finns också många små tjänster man kan köpa som ger rätt till skattereduktion.

Vid flytt

Det tillfälle dom allra flesta använder RUT-avdraget är när man anlitar en flyttfirma. Det reducerar arbetskostnaden för flyttfirma nordiskaflyttkompaniet.se med upp till 50% och gör att det faktiskt inte blir så dyrt. Åtminstone tycker många att det är värt pengarna eftersom en flyttfirma sköter mer eller mindre hela flytten utan att man själv behöver göra något.

 

Oavsett om man bara anlitar hjälp med bärande och transport av en flyttfirma eller om man vill ha hjälp med andra saker så som att packa gäller avdraget. Kostnaderna för material och annat reduceras dock inte vilket man ska se till att räkna med om det är något man planerar att köpa.

För ett rent och fräscht hem

Precis som att det är vanligt att anlita en flyttfirma väljer fler och fler privatpersoner att ta hjälp med städningen hemma. Vissa gör det vid enstaka tillfällen och andra löpande med en eller två veckors mellanrum. Även för städtjänster blir det i slutändan inte så dyrt tack vare avdraget som görs för arbetskostnaden och man sparar dessutom mycket tid till andra saker.

Vanligt bland städfirmor är att dom anger priserna efter RUT-avdrag så det är viktigt att hålla utkik efter så man inte räknar fel och blir besviken.

För hjälp med trädgårdssysslor

Trött på att skotta snö om vintern och att klippa gräset på sommaren? I så fall är det här du ska se till att nyttja RUT-avdraget. Även för trädgårdssysslor som dessa är det tillåtet och precis som med en städ- eller flyttfirma är det arbetskostnaden som reduceras upp till 50% av det totala priset.

När du behöver hjälp med barnen

Vardagspusslet är en ständig oro för många och med jobb, skola, förskola, fritidsintressen och allt annat kan det vara svårt att få ihop. Kanske är man ensamstående och jobbar skift och då kan det vara svårt med barnpassning under kvällar och helger när fritids är stängt.

Barnpassning är då en tjänst man kan köpa med skattereduktion, förutsatt att passningen sker i det egna hemmet. Barnvakten får även hämta och lämna vid skola och förskola vilket kan lösa vardagsbekymren för många familjer med tight schema.

När man anlitar en flyttfirma, ett städföretag eller något annat som ger rätt till RUT-avdrag behöver man inte ansöka på detta själv. Företaget som utför den tjänst du har köpt kommer sköta allt och skattereduktionen kommer att synas på fakturan.

Man behöver alltså inte ens ligga ute med pengar för att få tillbaka vid ett senare tillfälle utan allt sköter sig självt. Nästa gång du behöver hjälp med hushållsnära tjänster kan du tänka på att avdraget finns och att det inte kommer bli så fasligt dyrt som du kanske tror.

Continue Reading →

Får man sätta kakel och klinker på befintligt ytskikt i badrummet?

Har du kommit till en punkt där ditt badrum har gjort sitt och en omfattande badrumsrenovering är aktuell? Kanske känns det som ett onödigt jobb att riva ut allt det gamla och att det skulle vara en möjlighet att sätta kakel och klinkers ovanpå det befintliga ytskiktet. I vissa fall kan man faktiskt göra det men i andra inte. Nedan får du reda på vad som gäller för olika ytskikt.

På befintligt kakel och klinker

Har man i dagsläget kakel och klinker i sitt badrum och planerar att genomföra en badrumsrenoveringar göteborg är tillåtet rent regelmässigt men det kan vara svårt att få till ett snyggt resultat. Dom gamla tätskikten kan dock ”återanvändas” och vill man endast förnya utseendet i rummet kan det vara ett bra alternativ. Vet man däremot med sig att tätskikten är väldigt gamla kan det vara en idé att riva ner allt och börja om från början för att få en längre livslängd.

Att lägga klinker direkt på befintlig klinker är även det tillåtet men här ska man tänka på att det kan vara väldigt svårt att får det både tätt och snyggt runt golvbrunnen. Det får såklart inte komma in vatten mellan dom olika lagren, vilket kan kräva viss expertis.

På våtrumstapet- och matta

Att sätta kakel på befintlig våtrumstapet är inte lika självklart. En våtrumstapet- och matta fungerar som både tätskikt och ytskikt och enligt många försäkringsbolag är det inte tillräckligt för att sätta kakel på. Däremot finns det vissa mattor och tapeter avsedda för badrum som faktiskt är godkända för detta, om man kombinerar det med ett godkänt fix att sätta plattorna med.

Den här typen av tapeter och mattor är dock relativt nya på marknaden så har man ett badrum från 90-tal eller tidigare tillhör man en av dom som har mattor som inte är godkända. Ska man då påbörja en badrumsrenovering behöver man riva ned dessa för att sedan sätta in ett ordentligt tätskikt innan man sätter kakel och klinkers utanpå.

Man kan tro att det är enklare att sätta nytt kakel utanpå det gamla ytskiktet men det behöver det nödvändigtvis inte vara. Resultatet kan bli dåligt rent utseendemässigt, och den dagen man faktiskt behöver byta ut allt från grunden i badrum i alingsås blir det extra mycket jobb med att riva ner allt. Även om det känns jobbigt att börja sin badrumsrenovering med att riva ned gammalt kakel eller våtrumstapeter kan det vara värt det i det långa loppet.

Continue Reading →

Så mycket pengar lägger svenskarna på badrumsrenoveringar

Hur mycket lägger egentligen svenskar när de renoverar badrummet? Många har en uppfattning om att det kostar flera hundratusentals kronor för att göra en badrumsrenovering. Det stämmer visserligen in för vissa – men majoriteten lägger inte mer än 150 000 kronor. Endast ett fåtal lägger över 350 000 kronor.

Faktum är att det går att göra det både dyrare och billigare. Den som vill göra mycket, men som har en liten budget, kan anlita hjälp för vissa delar, men satsa på att göra merparten av arbetet själv. På så sätt kan man komma undan relativt billigt. I vissa fall kan till och med värdeökningen på huset överstiga den summan som man har lagt ut på material och arbetskostnader, givet att man gör en bra renovering och att man har skött det mesta av arbetet själv.

Det är vanligt, kanske vanligare än vad många tror, att man gör en badrumsrenovering för under 50 000 kronor. En undersökning som gjordes nyligen visade på att nästan en tredjedel av de tillfrågade uppgav att de inte spenderade mer än den summan på sin renovering. De som tillfrågades var svenskar som uppgett att de någon gång under de senaste fyra åren hade renoverat badrummet.

Det här går kanske stick i stäv med mångas uppfattning om vad det faktiskt kostar att göra en badrumsrenovering, då det ofta ses som det dyraste rummet att renovera badrumsrenovering stockholm. Och visst går det att göra riktiga dyra renoveringar – men faktum är att det räcka med ganska lite, för att åstadkomma mycket. Genom att byta toalett, handfat, badrumsmöbler och knoppar kan du göra en stor förändring i rummet. Ofta är det saker som omläggning av rör, elinstallationer och nytt kakel som gör att summorna sticker iväg snabbt.

En dryg tredjedel av de tillfrågade uppgav alltså att de inte la med än 50 000 kronor på renoveringen. Ytterligare en tredjedel svarade att de hade lagt mellan 50 000 och 150 000 kronor. Enbart en procent sa att de hade spenderat mer än 350 000 kronor.

Man pratade även med personer som planerade att renovera badrummet, och frågade hur mycket de var villiga att lägga ned. En tredjedel svarade att de inte vill spendera mer än 50 000 kronor på den kommande renoveringen. Endast två procent har planerat för en budget som ligger på mellan 250 000 och 350 000 kronor. De som kan tänka sig att lägga mer än 350 000 kronor återfinns i den yngsta målgruppen, mellan 18 och 29.

Av de som har renoverat är det inte alla som har koll på hur mycket de faktiskt har lagt ned. Nästan en femtedel kunde inte svara på hur mycket man spenderade på sin badrumsrenovering. En tredjedel av dessa återfanns i den yngsta målgruppen, det vill säga mellan 18 och 29 år gamla.

Det finns vissa geografiska skillnader som är värda att notera. Till exempel visade undersökningen att stockholmarna är betydligt mer benägna att spendera mer pengar på sin badrumsrenovering. Sparsammare var man i södra och mellersta Sverige.

Continue Reading →

Hur använder du köket?

Något som är bra att ta hänsyn till är hur köket används, först och främst. Givetvis bör inte dina materialval krocka med detta på något sätt. Till att börja med kan du fundera på vilken spis du skall ha. Önskar du en klassisk gasspis, eller ska det vara en modern och snabb variant? Ligger ditt kök en bit från ett fönster, så att du behöver extra ventilation? Ett kök känns knappast särskilt fräsch när os från stekpannan tillåts fylla köket innan köksrenovering.

Continue Reading →

Skötselråd för dina glasytor i badrummet

Då man precis är klar med sin badrumsrenovering så är det viktigt att man verkligen tar hand om materialet man har valt att sätta in så man får en ihållande känsla av sig badrumsrenovering. När det kommer till dina glasytor så finns det en del att titta på i hur man bäst tar hand om det och det ska vi titta på här.

Duschglas och glasytor
Har man använt sig av glas i sin badrumsrenovering så ska man veta att glas är inte som man kan tro ett hårt material om man jämför med andra. Om man tittar noga på glas och kanske till och med ibland använder sig av ett microskåp så ser man ganska så tydligt att glaset innehåller massvis med porer. Där i kommer det efter din badrumsrenovering att samlas massor av smuts och skräp som du måste ta bort för att hålla det fint. Vissa människor kommer efter sin badrumsrenovering att få kalk och speciellt i ett område där vattnet kanske innehåller mycket kalk naturligt.

Så som du undviker kalkavlagringarna efter din badrumsrenovering är genom att du har en fönsterskrapa ståendes i badrummet hela tiden som du innan du går ur duschen drar med på glasväggen. På det sättet får du effektivt bort vattnet och får du bort vattnet så snabbt som möjligt så kommer du också att undvika kalkavlagringar.

När du efter din badrumsrenovering vill ta bort smutsen och likande som kommer fastna på glaset så rekommenderar vi att du köper dig ett rengöringsmedel som är avsett för just glas. Det gör att det kommer hållas rent och snyggt hela tiden utan att det börjar se äckligt ut som glas tenderar att göra om man inte underhåller det.

Om du funderar efter din badrumsrenovering att sköta din duschvägg med frätande medel eller slipmaterial så tänk på att det är stor risk att du istället för att rengöra bara förstör materialet istället. Glas och metall är känsligt för repor och till exempel medel med syra i och svampar med hårda slipytor kan förstöra glaset så att man ser att det är små små repor över hela ytan. När du köper rengöringsmaterial till ditt badrum efter din badrumsrenovering så läs på förpackningarna så att man verkligen kan använda medlet till ändamålet.

För dig som valt frostade glas i din badrumsrenovering eller glas som innehåller mönster så krävs det att man är extra försiktig då dessa material är väldigt känsliga för syror och slipmaterial. Så att till exempel använda stålull på dessa är inte att rekommendera.

Continue Reading →