3 praktiska flytt tips

Det ska packas och rensas, städas och sorteras! Inför en flytt är det en hel del saker som du måste hinna med. Att sedan behöva tänka på att boka flyttbil eller flyttstädning är inte heller det allra roligaste. Inför en flytt kan det därför vara bra att ha några konkreta tips som gör hela processen lättare.

De allra flesta tycker att det är roligt att flytta. Åtminstone är det kul att börja om på nytt i en ny bostad, få packa upp sina saker i sitt nya hem och utforska nya områden. Själva flytten i sig är dock inte lika underhållande och i de flesta fall upplever många en stor stress. I de allra flesta fall brukar en flytt dock alltid gå bra, oavsett om du har valt att anlita en flyttfirma som flyttfirmaigöteborg.se eller om du ska utföra jobbet på egen hand med hjälp av familjemedlemmar och vänner.

Praktiska tips inför din flytt
Vi rekommenderar att du är ute i god tid när du ska flytta. Redan när flytten är ett faktum är det dags att börja planera magasinering göteborg och få fart på saker. Till en början kommer du naturligtvis inte kunna packa ner hela ditt bohag, men du kan fortfarande göra en hel del som minskar stressen på flyttdagen.

1. Börja i tid

Ett vanligt misstag är att börja alldeles för sent med packningen. När du lägger ner saker i lådorna kommer du ganska snabbt inse att det inte bara är flyttkartonger du behöver. Många av dina saker vill du säkerligen bli av med och behöver ta till återvinningen. Andra vill du sälja vidare och vissa kan skänkas bort. Börja i god tid med att rensa ut, så slipper du dessutom köpa fler kartonger än du verkligen behöver.

2. Ordna med abonnemang

Långt innan det väl är dags att flytta kan du ta tag i alla administrativa uppgifter som en flytt innebär. Säg upp sådant som du inte vill ha med dig till nya bostaden och flytta över annat. Kontrollera om du kan behålla elnätet eller om du behöver byta till ett nytt. Gör adressändringen så du har det klart och använd gärna eftersändning för säkerhetsskull.

3. Kom ihåg flyttstädningen

Även om ditt hem till synes ser rent ut kan du få dig en smärre chock när det väl är tömt på föremål. En flyttstädning kan ta flera dagar att bli klar med om det vill sig illa. Här kan du med fördel boka in en städfirma som gör arbetet åt dig, men naturligtvis går det även bra att göra det själv. Precis som med packningen är det bra att börja långt innan, men städning är samtidigt en “färskvara” och damm kan snabbt täcka ytorna igen. Stängda skåp och lådor kan dock, med fördel, städas ur tidigt.